In de opleiding van Studio Koek leer je door middel van praktijkgerichte opdrachten en lesonderdelen alle facetten van het opbrengen van make-up op professionele wijze. Je eigen creatieve ontwikkeling is daarbij het uitgangspunt. Ieder gezicht vraagt om een persoonlijke make-up welke niet willekeurig wordt opgebracht, maar waarbij zorgvuldig wordt gekeken waar je het best de accenten op kunt  leggen en welke delen van het gezicht  juist te corrigeren of camoufleren. Met behulp van de moderne en klassieke basis-technieken leer je make-up aan te brengen in verschillende stijlen. Van een dag-avond make-up tot een glamour-feestmake-up voor zowel de blanke als de donkere huid.

Door de aangeleerde technieken veel te oefenen en met doorzettingsvermogen en creativiteit  zal je binnen korte tijd al veel leren. Het is uiteraard afhankelijk van je eigen wil, inzet en passie voor de make-up.

Leerlingen dienen zelf te zorgen voor 1 model per les. Voor de 1e les is geen model nodig. Deze les wordt gebruikt om kennis te maken met elkaar en de materialen. Het aantal leerlingen wordt bewust klein gehouden (max. 6) om optimale aandacht te kunnen geven aan de leerlingen. De lestijden zijn op maandag- of dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. We beginnen de les met het bespreken van de theorie en daarna starten we met het belangrijkste: de praktijk. Je ontvangt bij aanvang van de cursus een map welke je gedurende de cursus gaat vullen met theoriemateriaal wat je wekelijks van mij ontvangt. Houdt er rekening mee dat je elke week een (huiswerk) opdracht krijgt voor de volgende les. Dit kan zijn in de vorm van het maken van een mood-board en/of het verzamelen van informatie over het desbetreffende onderwerp. Ook het oefenen van de praktijk buiten de lessen om is van belang.

 

Lesprogramma beginnerscursus:
 
Materiaal Make-up kennis
  Corrigeren / camoufleren / highlight
  Gezichtsvormen en shapen
  Kleurenleer
  Herhaling basisleer
  Naturel Make-up
  Lijnenspel: Eyeliner / Wimpers / Wenkbrauwen
  Kohltechniek
  Glamour Make-up
  Non Make-up
  Make-up oudere dame
  Bruidsmake-up
  T.V. Make-up & Licht-Techniek
  Naturel donkere huid + Glamour
  Mannenmake-up
  Proefexamen theorie & praktijk
  Trends
  3-D Make-up
  Voorbereiden op het examen
  Examen: ter afsluiting van de cursus wordt een examen afgenomen
      en een certificaat van deelname met beoordeling uitgereikt

 
 
  Kosten: Beginnerscursus Visagie 20 lessen € 795,00
              Incl. theoriemateriaal en gebruik van reinigingsprodukten, tissues, wattentips en make-up materialen welke
              in mijn studio aanwezig zijn
              Excl. starterspakket à € 395,00
              Excl. fotoshoot (optioneel)
              Examenkosten € 45,00
              Optioneel is de aanschaf van een make-up koffer om je make-up hygiënisch en ordelijk op te bergen.
              De kosten hiervan bedragen € 112,00
 

 

 
 

Je kunt ervoor kiezen om na de basiscursus verder te gaan met de vervolgopleiding. Daarin kun je, met de in de basisopleiding opgedane kennis, verder met het ontwikkelen van je inzicht en creativiteit in stijlen en technieken door het creëren van verschillende  personages en tijdsbeelden. Daarbij maak je gebruik van verschillende informatiebronnen; tijdschriften, het wereldwijde web en kostuumhistorie.

De vervolgopleiding is toegankelijk voor cursisten die de basisopleiding met succes hebben afgerond. Wie deze opleiding niet heeft gevolgd, maar wel over de technische kennis en ervaring in het visagievak beschikt, kan een toelatingsgesprek aanvragen.

Zowel de basis als de vervolgopleiding opleiding wordt  afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Indien je het examen met positief resultaat beëindigd ontvang je een certificaat. Aangezien visagie een vrij beroep is vallen deze opleidingen niet onder het Ministerie van Onderwijs.

Kosten: Vervolgcursus Visagie 10 lessen € 435,00
              Incl. theoriemateriaal en gebruik van reinigingsprodukten, tissues, wattentips en make-up materialen welke
              in mijn studio aanwezig zijn
              Excl. fotoshoot (optioneel)
              Examenkosten € 45,00
 

 

 
  Voor info: neem contact op met Dineke Koek
e-mail:
info@dinekekoek.nl
tel: 06-53750386

 
 
  Hieronder een impressie van de visagielessen voor zowel de beginners als de gevorderden